Инициативата осигурява топъл обяд на медицинските екипи в лечебните заведения, които се грижат за Ковид болни

С помощта на Ники Кънчев в инициативата за осигуряване на топъл обяд на екипите на Ковид болниците беше включена и Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Д-р Радин Цонев, началник на отделението по Гастроентрология и гл.м.с. Мария Борисова вчера и днес приеха даренията от храна за екипите в Ковидното спешно отделение от ресторанти “Да Масимо” и “Де Густибус”. Предстоят още топли обяди и през следващите 30 дни. Благодарим на инициаторите, дарителите и доброволците, които се включват в благородния жест!

Инициативата “Благодаря ви, че ви има” стартира миналата седмица с екип от доброволци, които доставят безплатно обяд на медици на първа линия в борбата за живота на пациентите с COVID-19. 

Светла Паркър и Ан Грифин са в основата на идеята, а Ники Кънчев активно подпомага инициативата, която вече набира сериозна скорост. Към доброволците и дарителите се включват редица ресторантьори, между които братята Масимо и Фабио Бондини от ресоторант Да Масимо, Лео Бианки с Leo’s Pizza, собствениците на DeGustibus и др. Обядите от италианците са подарък и жест за “Ангелите”, както те наричат българските медици.

Светла Паркър е пряк свидетел на усилията на лекарите в борбата с пандемията. Нейният баща, за съжаление, губи битката с болестта, но въпреки това, тя решава да помогне с каквото може на екипите, които денонощно дават всичко от себе си. 

Към момента инициативата има нужда от доброволци, които да доставят храната от ресторантите, които се включват. Добре дошли са и всички, които желаят да дарят средства за разширяване на нейния мащаб. 

Повече информация във Facebook страниците: Благодаря ви, че ви има и Hot Lunches For Bulgarian Hospitals