Проф. Огнян Бранков ще преглежда и оперира малчугани в японската болница

Едно от най-големите имена в детската хирургия в България проф. д-р Огнян Бранков стана част от екипа на Токуда Болница София. Той ще извършва консултации в Многопрофилния детски център на Токуда Болница три пъти в седмицата – понеделник, вторник и четвъртък. Прегледи ще бъдат осъществявани както с направление по здравна каса, така и чрез платен прием. Записвания за консултации и планиране на хирургични процедури могат да бъдат направени на тел. 02/403 4000.

Ученик на прочутия проф. д-р Димитър Арнаудов и трето поколение лекар, проф. Бранков е светило в операциите на деца. Той има над 40 години стаж в областта на хирургията и впечатляващ брой отличия, награди и признания за невероятните дела в своята кариера. Известният детски хирург ще извършва специализирани и рутинни операции, които покриват широк спектър заболявания – всички интервенции в областта на коремната и гръдната хирургия и често срещани хирургични проблеми като пъпна и ингвинална херния, крипторхизъм, хидроцеле, доброкачествени образувания на кожата и подкожието, и др. 

В своята внушителна кариера с огромен принос към науката и медицината, проф. Бранков има над  10 000 операции, а прегледаните от него малки пациенти надхвърлят 200 000. Той въвежда за първи път в България редица операции в областта на детската хирургия на хранопровода, стомаха и белите дробове. Автор е на над 100 научни публикации, съавтор на 5 учебника по хирургия на български и 1 учебник на английски език, съставител и редактор на най-новия учебник по детска хирургия, има признати 22 рационализации и 1 изобретение. Известният български хирург идва в Токуда Болница от Пирогов, където работи през последните 37 години. Проф. Бранков е и национален консултант по детска хирургия, и председател на „Научното дружество по детска хирургия”.

Многопрофилният детски център „Токуда”, открит през ноември миналата година, е уникална структура, която има за цел да предложи специализирана помощ за деца в 19 тесни специалности. Той е създаден, за да отговори специално на детските нужди от медицинска помощ в приятна ведра обстановка.

Записвания за консултации и планиране на операции могат да бъдат направени на 02/403 4000.