ИТ директорът на Токуда с приз ИТ мениджър на 2011

 

Известни са победителите в конкурса “ИТ мениджър на годината”

С най-високи отличия са ИТ ръководителите на БНБ, Токуда Болница София и Софарма Трейдинг

 

от Надя Кръстева, 08 декември 20110746 прочитания,

 

На тържествена церемония в хотел Шератон, вчера (7 декември), бяха наградени най-успешните ИТ мениджъри за 2011 година. В категория иновации с най-високото отличие е д-р Димитър Георгиев, ИТ директор в Токуда Болница София.

Конкурсът се провежда за четвърта поредна година. Негови организатори са Клубa на ИТ мениджърите в България и списание CIO. Целта на тази инициатива е да отличи личностите със значителни постижения в областта на управлението и развитието на информационните технологии, да съдействаме за издигане позицията и авторитета на ИТ мениджърите в  ръководството на фирмите и институциите в България, да стимулира ефективното използване на информационните технологии в дейността на компаниите в различни сегменти на индустрията.

“През тази година разбирането за позицията на ИТ ръководителя намери нова подкрепа в редица финансови институции, където ръководители с ИТ опит бяха издигнати в управителни и надзорни съвети. В индустрията все повече от колегите ни се радват на уважение и реално влияят на ефективността и потенциала на предприятията”, заяви председателят на УС на Клуба на ИТ мениджърите в България Мирослав Вичев, откривайки церемонията за награждаване на победителите в конкурса.  

И тази година конкурсът премина през 3 етапа: събиране на предложения, подбор на финалисти и избор на носители на голямата награда.

В периода май-октомври на сайтовете на списание CIO и клуба на ИТ мениджърите се събираха предложения в трите категории.  На втория етап, членовете на Клуба на ИТ мениджърите гласуваха за предложените кандидати. След това гласуване, бяха определени финалистите в трите категодрии.

При подбора на номинираните в категория “Иновации” високо оценявано бе внедряването на решения, при които е поет риска от въвеждане на технологии в приложението, на които опитът в български условия липсва или е недостатъчен и които са довели до качествени положителни промени и съществени резултати. В тази категория, най-голям брой от членовете на сдружението подкрепиха кандидатурите на:

- Георги Комсийски, ИТ Мениджър, Порше БГ
- Кристин Крумов, ИТ Мениджър, Интерамерикан България
- д-р Димитър Георгиев, ИТ директор в Токуда Болница София

Финалистите

Компетентно жури, включващо представители на сдружение „Клуб на ИТ мениджърите в България”, списание CIO, Асоциацията за одит и контрол на информационни системи (ISACA - София), Европейския софтуерен институт и компаниите партньори в организацията на церемонията по награждаването - Борика-Банксервиз АД, UnicreditBulbank и Мобилтел определи победителите.

Членовете на журито разполагаха с 10 дни, в които да се запознаят със събраната в хода на конкурса информация за достиженията на номинираните. На специално заседание те обсъдиха кандидатурите и гласуваха за победител във всяка от категориите на конкурса, като имаха право да подкрепят само по една кандидатура. С най-много гласове, като носители на наградата „ИТ мениджър на годината” за 2011 г. бяха излъчени:

- В категория „Мениджмънт” – Мирчо Марчев, Директор "Информационни системи", БНБ
- В категория  „Иновативност” - д-р Димитър Георгиев, ИТ директор в Токуда Болница София
- В категория „Ефективност” – Милен Михайлов, директор ”Информационни технологии” в ”Софарма Трейдинг”АД