Модерна лифтинг процедура се прилага успешно в отделението по Дерматология на Токуда

Нов вид терапия за регенерация на кожните клетки - автоложна клетъчна регенерация вече е на разположение в японската болница. Представлява биостимулация на кожата чрез инжектиране на кръвна плазма, обогатена с тромбоцити и цитокини – извлечени растежни фактори от кръвта на самия пациент.

Иновативният метод се използва за подмладяване при увредени и променени с възрастта тъкани. Може да подобри състоянието на кожата в различни области на тялото като:
лицето, шията, вътрешната страна на бедрата, деколктето, ръцете. Ефектът е дълготраен при дехидратирана кожа, бръчки, липса на блясък, стрии, загуба на еластичност и дори белези от акне.

Как се извършва методът?

При техниката се взема венозна кръв от пациента по начин, който не се различава от вземане на кръв за лабораторни изследвания. Кръвта се отделя от плазмата в центрофуга, а от плазмата се извлича онази част, която е богата на тромбоцити и растежни фактори, левкоцити и стволови клетки. Именно тя се инжектира в целевата област от кожата след като се обработи по специален начин. Полученото вещество представлява тромбоцитно обогатена фибринова матрица и като субстанция прилича на гел. Инжектирането е подобно на това при използване на филъри. Резултатът е видим до 1-2 седмици, а ефектът може да продължи 12-15 месеца.

Как работи?

Когато кръвната плазма се обогати с тромбоцити, те се активират чрез тромбин или калциев хлорид. Получената субстанция под формата на вискозен гел съдържа високи нива на някои растежни фактори (цитокини), които се съдържат в тромбоцитите. Те повишават клетъчната пролиферация и контролират основните клетъчни процеси, като делене и метаболизъм. Чрез тях се стимулира производството на колаген и еластин, които регенират и обновяват кожните тъкани.

Процедурата се извършва рутинно, като можете да си запишете час на тел.: 02/403 4933

Свързани отделения