Профилактичните прегледи са организирани от Клиниката по Образна диагностика за деца, навършили 6-месечна възраст

Ехографски изследвания за профилактика на болести на урогениталния тракт и вродени малформации на отделителната система ще провежда „Токуда Болница София” за деца, навършили 6-месечна възраст. Прегледите ще се извършват в Многопрофилен детски център Токуда, който се намира на първия етаж на болницата, с направление № 0634 от личния педиатър на детето или чрез платен прием. Необходимо е предварително записване на час, което може да бъде направено от желаещите родители на тел.: 02/ 403 49 48.

Проявите на заболявания и вродени аномалии на отделителната система и в частност урогениталният тракт често са нехарактерни и трудно забележими. Ранната диагностика е от ключово значение за предотвратяване възникването и развитието на хронични болести и усложнения в бъдеще. По тази причина ехографското изследване може да е само от полза при евентуални проблеми на детето от такъв характер.

Многопрофилен детски център на Токуда е локализиран на първия етаж на лечебното заведение и разполага със собствени оборудвани помещения, които разделят болните от здравите малки пациенти. При необходимост могат да се осигурят допълнителни консултации със специалист - детски нефролог или уролог.