С 30% ръст на ражданията, взаимна благодарност и пожелания за здраве и успехи посрещнаха празника в болницата

Екипите на отделенията по Акушерство и високорискова бременност и Неонатология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда отбелязаха с тържествен водосвет Деня на родилната помощ.

Доц. Петър Марков, началник на отделението по Акушерство и гинекология и д-р Радка Масларска, началник на Неонатология благодариха на всички свои колеги за отличната работа през изминалата година и пожелаха здраве и успехи на екипите, гостите и младите майки. Д-р Масларска отбеляза добрата съвместна работа на отделенията по Акушерство и Неонатология, един от факторите за увеличения брой раждания в болницата през изминалата година. “Ще продължим заедно да осигуряваме качествена медицинска грижа и да се борим за всеки един живот”, допълни неонатологът.

Изпълнителният директор на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда д-р Венелина Милева също приветства медицинските екипи и гостите по случай празника. “Човеколюбие” е най-честата дума в молитвите от тържествения водосвет на отец Радко, отбеляза д-р Милева - и човеколюбието е в основата на работата на екипите на отделенията по Акушерство и гинекология и Неонатология.” Д-р Милева благодари на всички лекари, акушери, сестри и санитари за професионализма, усилената работа и постигнатите високи резултати.

Ритуалът продължи с измиване на ръцете на д-р Сузана Нашар - началник на родилния сектор и на ак. Светлана Николчева от млада майка, родила в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Бяха осветени и благословени всички структури в отделенията по Акушерство и гинекология, и Неонатология.

През 2018-та ражданията в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда бележат ръст от над 30% до 1260. “Тенденцията за повече раждания в болницата не съвпада с общата демографска картина в страната, която е с негативен знак, но е успех за болницата и белег за предпочитанията на пациентите”, отбеляза д-р Нашар.

Отделението по Неонатология също регистрира голям ръст на лекуваните бебета - в интензивния сектор през изминалата година са приети над 140 бебета с ниско и екстремно ниско тегло. Отделението е с най-висока компетентност и референтен център за високоспециализирана грижа за недоносени бебета.

За да отговори на пациентския интерес и увеличението на ражданията в болницата, през тази година Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда планира създаването на нова структура за майчино и детско здраве, която ще обхване цял етаж с 4 крила.