Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов поздрави наградените

На специална церемония в хотел Рамада Принцес София, изпълнителният директор на Токуда Болница София, д-р Явор Дренски бе отличен с първа награда в категорията „Болничен мениджър 2015”.

Националните медицински награди са организирани от VIP Communication с подкрепата на Национална пациентска организация, Български фармацевтичен съюз и Фондация „Академия Здравословно” и имат за цел да поощрят и отличат хуманизма и отговорността на най-добрите лекари, болници, клиники и екипи с доказани постижения в страната и на международно ниво.

С думите на д-р Москов „да се даде гласност на саможертвата на медиците, като се отличат най-заслужилите професионалисти в нашата високо хуманна професия” бе открита церемонията в хотел Рамада на 09 октомври.

Д-р Дренски бе номиниран от пациентски организации и медии и спечели приза за болничен мениджър за ролята му в развитието на редица програми за корпоративна социална отгговорност и партньорства за обмен на опит в международен план.

Д-р Дренски е изпълнителен директор на най-голямата частна болница в България и региона, и председател на УС на Националното сдружение на частните болници. Като мениджър, той налага международни програми за обмен на опит, които допринасят за развитието на медицинските кадри, внедряването на нови методи на лечение и повишаване на качеството на медицинските услуги в България. В името на помощта за децата в неравностойно положение и хората със специални нужди, д-р Дренски участва в развитието на редица инициативи за социална отговорност.

Той е част от екипа на японската болница от самото й създаване, като последователно заема постовете Административен директор (2005 - 2009), Медицински директор (2010 - 2011) и изпълнителен директор от 2011 г насам. Завършил е медицина през 1992 г. в МУ - София. Медицинското му образование продължава със специализация по Акушерство и гинекология. Работил е 8 години като лекар, 3 от които в Либия. Д-р Дренски притежава  магистърска степен по "Здравен мениджмънт" от 2009 г., както и магистърска степен по Финанси от 2003 г. Преминал е редица специализации в областта на болничния мениджмънт и болничните финанси в САЩ, Швейцария, Унгария, Великобритания, Япония и др. В периода на 2000 - 2005 г. д-р Дренски е международен консултант в областта на здравеопазването към световни компании като Bearing Point, USA; 3M; Deloitte Touche Tohmatsu и др.

Водещи на церемонията бяха журналистката и ПР спецлист Патриция Кирилова, генерален мениджър на организаторите на събитието ВИП Комюникейшън и Иван Иванов – Айвън, продуцент и изпълнител. В музикалната програма се включиха легендарната звезда от Трамвай № 5 Джина Иванова, призьорката от Пирин фолк Таня Скечелиева и шампионите от виетнамския формат на "Денсинг старс" – Лъчезар Тодоров и Ива Григорова.