Скъпи колеги,

Приемете сърдечните ми поздрави по случай третата годишнина от откриването на МБАЛ  "Токуда Болница София"!
Връщам се назад във времето, когато през 1995 година посетих София с мечтата да построя болница в Източна Европа. Изминаха 11 години, докато се сбъдне мечтата ми и болницата бъде построена, и още 3 години на много труд и усилия след откриването й.
Три години след отварянето на Токуда Болница София ние успяхме да преодолеем езиковата бариера и културните различия. Аз съм силно впечатлен от постигнатия напредък на болницата, който дори изпреварва други болници в групата на Токушукай Япония.
Сега Токуда Болница София се оценява много високо от Японското правителство и привлича вниманието на много международни организации, за което научавам от многобройните си посетители.
Токуда Болница София се превърна във водещата болница сред чуждестранните проекти на Токушукай Япония. Горд съм с това дете, родено от любовта между България и Япония и искам да благодаря от сърце на целия персонал и всички, допринесли за нейното развитие.
В бъдеще нека задълбочим взаимоотношенията с Кеймбридж, Русия и съседните страни. Нека целият персонал на болницата обедини силите си начело с д-р Панов и д-р Симеонов. Нека полагаме все повече усилия за бъдещото й развитие и направим тази болница най-добрата в Източна Европа.
Нека всички заедно да рзпространим по целия свят философията на Токушукай.
Ще се радвам да се срещна някой ден с всички Вас.


17.12.2009
Д-р Торао Токуда,
Токушукай Япония