Д-р Иная Махмуд, специализант последна година по дерматология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, бе избрана единствена от България и успешно завърши курса Euroderm Excellence 2023 за най-добрите специализанти по дерматовенерология в цяла Европа. В програмата за обучение взеха участие 92 специализанти от 26 страни.

Темата на Euroderm Excellence 2023 бе „Насърчаване на най-високия стандарт за грижа за кожата на пациентите в Европа“. Курсът се проведе във Виена от 28 ноември до 1 декември 2023 г.

„За мен беше вдъхновение, привилегия и голяма отговорност да представя България тази година“, сподели д-р Иная Махмуд.

Курсът се организира от Европейския дерматологичен форум (EDF), като тази година се проведе 20-ото му издание. В продължение на 4 дни чрез поредица от лекции и семинари одобрените специализанти получиха най-съвременното обучение от водещи експерти по дерматология от цяла Европа.

„На Euroderm Excellence бяха представени бъдещи тенденции и технологии в дерматологията, новости в автоимунните заболявания, дермато-онкологията, венерологията, заболяванията на ноктите и косата, генодерматозите, атопичният дерматит, хирургия и лазери в дерматологията, дерматоскопията и бъдещето на е-Dermatology. Най-интересни за мен бяха темите за нежеланите лекарствени реакции и контактно алергичните реакции към локални лекарствени средства, тъй като са свързани с темата за докторантската ми степен“, посочи още д-р Махмуд.

Д-р Иная Махмуд е специализант в Клиниката по дерматология и венерология на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда от октомври 2020 г. Завършва медицина с награда за отличен успех и високи постижения в Медицински университет – София. 

Д-р Махмуд усъвършенства своите знания и умения като взема активно участие на различни български и международни семинари и конгреси. Автор и съавтор e на научни публикации в международни и български списания в сферата на дерматологията и венерологията. Член е на Български лекарски съюз, Българско дерматологично дружество (БДД), Европеийска академия по дерматология и венерология (EADV), Европеийското пбщество за лазери и лазерна терапия (ESLD), Международно общество по дерматоскопия (IDS).

Свързани отделения