На 28 ноември 2020 г. отбелязваме 14 години от създаването на най-голямата частна болница в България

С всяка следваща година Болница Токуда става все по-ярък пример за качествена медицина, добре организирана и еволюираща здравна екосистема, която предлага все повече възможности в услуга на пациента. Това се случва благодарение на успешната симбиоза между уменията, идеите, професионалните и човешки качества на екипите на болницата и голямата структура, придобила мащабите и отговорностите на институция, която постоянно се развива технологично и идейно. Тази здрава връзка дава решения на пациенти, които не могат да намерят никъде другаде, променя живота им, носи им надежда и вяра.

За 14 години Болница Токуда е преживяла както много успехи и признания, така и много трудности и препятствия. Едно от най-тежките от тях е в настоящия момент - и борбата с него е жестока. Като лечебно заведение с капацитет и възможности да бъде най-отпред в битката с COVID-19, върху раменете на болницата са стоварени тежки отговорности и очаквания. Това за екипите ѝ означава свръхнапрежение и усилия, лишения, психологически битки, професионални и лични рискове. И въпреки всичко, толкова много хора получават качествена помощ тук. Защото лекари, специализанти, фармацевти, медицински сестри, лаборанти, санитари и администрация всеки ден дават всичко от себе си в тежката битка и доказват какво е значението на екипната работа в името на общата кауза. 

Въпреки, че COVID-19 погълна ежедневието на болницата и сблъсъкът с него отне много сили и промени много от плановете ѝ, и през 14-тата си година Болница Токуда успя да бъде полезна във всички свои направления. Всички екипи адаптираха ежедневието си, но не спряха да лекуват и останалите пациенти, нуждаещи се от помощ. В новата реалност, в която коронавирусът диктува действията, Болница Токуда успя да завърши изцяло акушеро-гинекологичния и неонатологичния си комплекс, несравним като качество и стандарт на услугите в България. В диагностичен план се подобриха възможностите за още по-прецизно откриване и оценка на заболявания, чието лечение изисква задълбочена оценка на специалистите по Образна диагностика с допълнителен и по-мощен Магнитен резонанс. 

През изминалата година Болница Токуда бе удостоена с награди и признания за иновации и нововъведения в здравния сектор, въведе дистанционни услуги в полза на пациентите, разшири научната си дейност с успешно провеждане и защита на много научни дисертации. 

Въпреки трудностите и изпитанията, живият организъм Болница Токуда доказа отново, че може да се справи с всичко. Благодарение най-вече на професионализма, всеотдайността и големите сърца на своите екипи, лечебното заведение е разпознато със своята готовност да реагира на всяка пациентска нужда отговорно и екипно. И независимо от външните фактори не спира да развива широкото си професионално покритие и да следва своята мисия в помощ и с грижа за пациентите и обществото.