От началото на месец юни бащите вече ще могат да присъстват безплатно при нормално раждане на тяхното дете в Токуда Болница. Татковците вече имат възможността да бъдат по-активни в грижата за половинката си по време на бременността и раждането, да получат ценни съвети в първите грижи за бебето вкъщи.

Ако бащата желае да присъства на раждането на своето дете, препоръчително е да посети Беседите за бъдещи родители, водени от специалисти от Токуда болница, на които всички желаещи бащи могат да получат важни съвети и информация за своята роля в процеса на раждане и отглеждане на бебето.

„Детето има нужда от двамата родители още от момента на зачеване. Съвместните грижи по време на бременността и раждането, споделянето на отговорността сплотяват семейството и носят радостта и щастието на родителството”, смята д-р Илиев – началник на отделението по Акушерство в японската болница. За да бъде полезен на майката, мъжът трябва да има ясна представа какво се случва в родилната зала, как реагира родилката и с какво може да облекчи състоянието й, допълва специалистът.

„След раждането бащите имат важна роля в помощта за грижите за бебето и затова ние обучаваме татковците в някои основни и много полезни умения”, казва д-р Радка Масларска – началник на Неонатология в Токуда. Бащите могат да отменят майките при къпане, грижи за кожата и пъпчето на бебето, дохранване, смяна на пелени. Ние ще се опитаме да им дадем ценни съвети, за да се чустват те сигурни и уверени в грижите за бебето и да бъдат пълноценни родители от първия ден, допълва д-р Масларска.

Подходът на специалистите в Токуда Болница София е индивидуален към всяко раждане. Физиологичното раждане е в индивидуална предродилна и родилна зала, а на всяко бебе се извършва уникален скрининг на слуха, тазобедрените стави, централната нервна система и коремните органи.

За повече информация:
Иво Андреев
Корпоративни комуникации, МБАЛ „Токуда Болница София”
02/403 4346 0887 993 110  
iandreev@tokudabolnica.bg