Мениджърите на болниците застават зад позицията, че предвид наближаването на четвърта вълна на Covid-19 е необходимо активно участие на цялото общество. 

Всички болнични заведения на Аджибадем Сити Клиник се включват в информационна кампания за насърчаване на ваксинациите сред пациентите. „Ваксинирах се, защото ме е грижа“ е слоганът на кампанията.

Мениджърите на болниците застават зад позицията, че предвид наближаването на четвърта вълна на Covid-19 е необходимо активно участие на цялото общество.

„Последната година и половина е изключително тежка за всички хора, не само в България, но и по целия свят. Медиците са онези, които виждат най-сериозните последствия от пандемията, а именно хилядите животи, за които се борят всеки ден. Вярвам, че хората все повече разбират и оценяват работата на лекарите и затова смятам, че е редно именно медиците да бъдат в основата на активността и апела към обществото. Масовата ваксинация ще намали смъртността и хоспитализацията на хора със сериозни усложнения. Във време на криза, застрашаваща животите ни – трябва да бъдем отговорни и да мислим не само за себе си, но и за близките и околните“ заяви д-р Венелина Милева, управител на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда.

Медицинският директор на болницата доц. Калоян Давидов също изрази мнение, че ваксинирането е не само нашата лична отговорност, но и към близките ни и  към хората, с които се срещаме ежедневно.

„Пандемията наложи спирането на плановите приеми и операции, което доведе до влошаване на състоянието на много пациенти. Борбата с коронавируса трябва да бъде наша обща кауза и като общество, ние трябва да положим необходимите усилия, за да се справим с нея. Ваксинацията е стъпката към връщането в нормалността и ние всички носим отговорност за това“, допълни доц. Калоян Давидов.

 В подкрепа на кампанията, всички лечебни заведения от Аджибадем Сити Клиник раздават значки и стикери на своите пациенти с надпис „Ваксинирах се, защото ме е грижа“. Целта е да се насърчат гражданите да демонстрират ангажираност и да дават пример на своите близки да са отговорни към своето и към здравето на другите.