Нов кабинет за вземане на кръв за изследвания на пациенти с COVID-19 работи от 10 ноември

 

Във връзка с масовите случаи на пациенти със симптоми или с доказана COVID-19 инфекция, на които е предписано домашно лечение, в Болница Токуда е създадена организация за диагностицирането и проследяването им с допълнителни консултации и изследвания в специализирана изолирана зона. От 10 ноември т.нар. “Ковид зона”, която започва от Вход 2 на Спешно отделение, е разширена с допълнително оборудван кабинет за вземане на кръв за изследвания. В него се обслужват пациенти, преминали през Спешно отделение и консултативните кабинети на ДКЦ в Ковид зоната, пациенти с доказана или със съмнение за COVID-19 инфекция, на които личният лекар е назначил начални или контролни лабораторни изследвания, както и самонасочили се пациенти с коронавирус.

Кабинетът ще работи в делнични дни сутрин от 8.00 до 13.00 часа и следобяд от 14.00 до 17.00 часа, както и в събота от 8.30 до 12.30 часа. Заявки ще могат да се правят от всяка регистратура в Ковид зоната. 

Достъпът до кабинета е единствено през Вход 2 на Спешно отделение!

В разширената Ковид зона на Болница Токуда вече се правят рентгенологични изследвания и консултации със специалисти. 

С обособяването на специализирана диагностика при симптоми, съмнение или доказана коронавирусна инфекция в изолирана зона, Болница Токуда има за цел да предостави необходимите изследвания на тези пациенти, като същевременно осигури безопасна среда за всички останали пациенти, включително бременни жени, бебета, пациенти с онкологични и хронични заболявания и др. 

 

Призоваваме всички пациенти с ковид симптоматика да използват единствено вход 2 на Спешно отделение за достъп до болницата. 

Моля спазвайте разделението на потоците! Предпазвайте се взаимно - както близките и семействата ви, така и специалистите от болницата, без които услугите ѝ няма да са възможни. 

Свързани отделения