Безплатни УНГ прегледи за деца организира Токуда от 03 април 2012

Деца, които често боледуват от хрема, отит или увеличена трета сливица, са приоритет на безплатните консултации

Безплатни прегледи за деца организира отделението по Уши-нос-гърло на МБАЛ „Токуда Болница София”. Безплатните консултации са насочени към деца, които имат оплаквания, свързани с растежа на третата сливица, чести възпаления на горните дихателни пътища и на ушите – серозен отит. Прегледите започват на 03 април и ще продължат до 12 април 2012 година. Времето, в което ще се проведат е сутрин от 08,00 до 09,00 часа и следобед 17,00 до 19,00 часа. Необходимо е желаещите да се запишат предварително на телефон: 02/403 4000.

„Децата, които често страдат от хрема, възпланения на ушите или имат симптоми за понижено слухово възприятие, е препоръчително да бъдат консултирани от УНГ специалист”, казва д-р Димитър Златков, началник УНГ отделението в МБАЛ „Токуда Болница София”. Много често тези признаци означават проява на хронично възпаление или т.нар. серозен отит. Някои от индикаторите, които родителите могат да следят са – разсеяност на детето при повикване, говорене на висок глас, усилване на телевизора и т.н.

Серозният отит е най-честата причина за намален слух в детската възраст. При него без възпалителен процес се събира течност в тъпанчевата кухина. Причината могат да бъдат възпалителни или алергични процеси в носа и синусите, както и уголемена трета сливица.

В рамките на консултациите лекарите от УНГ отделението ще извършват тимпанометрия – определяне на съпротивлението на средното ухо, а по показания – и аудитометрия. Целта е възпалителният процес да бъде открит навреме, за да се избегне хронифицирането и усложненията.

От днес вече в японската болница функционира и специализрана денонощна УНГ помощ. Лекарите ще оказват спешна и неотложна помощ на деца и възрастни с оплаквания в областта на ушите, носа и гърлото. При необходимост от лечение в болнични условия, пациентите ще бъдат настанявани незабавно. 24 часа в денонощието нуждаещите се от спешен УНГ преглед могат да звънят на 02/403 4150 или директно да посетят Неотложното звено на „Токуда Болница София”.

Желаещите да посетят безплатните прегледи трябва предварително да се запишат на тел: 02/ 403 4000. Адресът на МБАЛ „Токуда Болница София” е бул. Никола Вапцаров 51 Б.

Свързани отделения