Безплатни прегледи за рак на кожата ще се проведат на 14 май в Клиниката по дерматология и венерология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда. Те са част от Националната кампания за профилактика на рака на кожата - Евромеланома 2024. Специалистите ще преглеждат от 9.00 до 16.00 ч. след предварително записване на 02/403 4933 и 02/403 4000.

През 2024 г. кампанията се фокусира върху пациентите, които вече са били диагностицирани с рак на кожата и са провели лечение. Ще бъде наблегнато върху риска от рецидив на заболяването, като се насърчава повишена бдителност, редовно проследяване при дерматолог и водене на живот, който да спомага за укрепване на физическото и психично здраве.

Евромеланома 2024 ще премине под мотото: „Живей и учи/ Учи, за да живееш“, като се акцентира върху важността от посещаването на проследяващите прегледи след диагноза меланом или немеланомен рак на кожата.

Целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото по въпросите на злокачествените новообразувания на кожата, възможността за предпазване от развитието им, както и ползата от ранното и навременно откриване на проблема.

Свързани отделения