Консултациите ще бъдат в над 8 специалности и са посветени на Световния ден на борбата с рака – 04 февруари 

Безплатни прегледи на пациенти с онкологични заболявания ще извършват лекари от 8 специалности в МБАЛ „Токуда Болница София“ от началото на следващата седмица. Консултациите са посветени на Световния ден на борбата с рака – 04 февруари и ще продължат до 12 февруари 2015. Записването ще се извършва на тел: 02/403 4000. 

Специалистите по урология, хематология, хирургия на гърда, коремна хирургия, неврохирургия, гръдна хирургия, медицинска онкология и дерматология ще извършват безплатни прегледи на пациенти със съмнения или с доказани злокачествени заболявания в МБАЛ „Токуда Болница София“. Те ще бъдат с фокус върху превенцията и ранната диагностика на:

  • рака на простатата, онкохематологични заболявания, рака на млечната жлеза, рак на черния дроб, панкреаса и дебелото черво, тумори в мозъка и гръбначния стълб, рак на белия дроб, рак на кожата - малигнен меланом и базоцелуларен карцином. 

На Световния ден за борба с рака на пациентите ще бъдат раздавани гривни с мотото на инициативата „Не сте сами!“, а лекарите ще носят символа на съпричастност към онкоболните – лилава лентичка. Кампанията има за цел да  насърчи хората, които имат опасения поради наследственост, други рискови фактори или съмнения за симптоми, да търсят навреме специализирана помощ. 

Пациентите с установени заболявания е необходимо да подготвят цялата си медицинска документация. Ще бъдат извършвани и консултации по документи, които ще се организират от координатор на Многопрофилния онкологичен център. 

Желаещите да посетят консултациите трябва да се запишат предварително на телефон: 02/403 4000, като за прегледите няма да са необходими направления.