За преодоляване на страха от раждането и превръщането му в позитивна емоция за всяка българка ще си партнират дамите от Зонта и лекарите и акушерките от Токуда

 

Дамите от клуб Зонта Интернешънъл „Света София” поздравиха за  Бабинден специалистите от Родилно отделение, Неонатология и Гинекология на Токуда

 

Превръщането на раждането в позитивна емоция и преодоляването на страха от този най-естествен и вълнуващ момент в живота на младите жени – около тази кауза се обединиха на Бабинден дамите от клуб Зонта Интернешънъл „Света София” и лекарите и акушерките в МБАЛ „Токуда Болница София”. Представителките на дамския клуб се присъединиха към традиционния ритуал по измиване на ръцете на най-опитнати акушер-гинеколог и акушерка в японската болница.

 

С огромна торта и жълта роза, символ на Зонта Интернешънъл, г-жа Гергана Съзлайкова – президент на „Света София”, поздрави специалистите за празника и заяви своята готовност да работи активно за подобряване на информираността на младите жени, за отхвърляне на стигмите, свързани с нормалното раждане и преодоляване на причините за отлагане на бременността.

 

Д-р Людмила Лазарова – началник на Родилно отделение подчерта, че опитът на Токуда в изграждането на позитивно отношение към раждането чрез обучение и съвременна грижа дава увереност и самочувствие на бъдещата майка, което е основен фактор за благоприятен резултат – здрава майка и здраво бебе.

 

Началникът на отделението по Неонатология д-р Радка Масларска акцентира, че добре информираната и качествено проследявана бременна жена е в много по-малка опасност да роди недоносено бебе.

 

Tокуда Болница завърши 2012 с  повече от 4600 новородени и новоразкрития Виена Ин-витро център и многопрофилен детски център, с който затвори цикъла на медицинските услуги в областта на майчиното и детско здраве.