Журналистите от  „Ники Кънчев шоу” спортно шоу „Гонг” и Gong.bg ще предоставят ото-акустичната диагностична апаратура на отделението по Неонатология на японската болница.

Специално дарение ще направят журналистите от  „Ники Кънчев шоу”, спортно шоу „Гонг”и Gong.bg на 13 март 2013 година за МБАЛ „Токуда Болница София” на пресконференция, която ще се проведе от 11,00 часа в Конферентната зала на японската болница.

Апаратурата представлява уред за измерване на слуха на недоносени деца и ще бъде връчена на изпълнителния директор на Токуда д-р Явор Дренски и на началника на отделението по „Неонатология” д-р Радка Масларска.

С помощта на новия уред ще бъдат изследвани всички деца до 6 месечна възраст в МБАЛ „Токуда Болница София” – родени, лекувани, преведени от други болници и посещаващи детска консултация бебета.

Средствата са набрани от традиционния Коледен благотворителен търг, проведен за трета поредна година в ефира на предаванията на Дарик радио и на сайта Gong.bg, и с посредничеството на фондация „Нашите недоносени деца”, в рамките на който общата стойност на даренията надхвърли 40 000 лева.