ПОКАНА

 

КОНФЕРЕНЦИЯ В ТОКУДА

 

01 АПРИЛ 2011

 

НА ТЕМА:  „ПРЕВЕНЦИЯ НА ИНФЕКЦИИТЕ ЧРЕЗ АНТИМИКРОБНИ МЕДНИ СПЛАВИ”

 

ОРГАНИЗАТОР: ГРЪЦКИ ИНСТИТУТ ЗА РАЗВИТИЕ НА МЕДТА

 

Европейският институт за развитие на медта и Гръцки институт за развитие на медта представят за пръв път в Аула на Токуда Болница София на 1 април 2011, от 10:30ч в научна среща на тема „Ефективните приложения на антимикробните медни сплави към намаляване на вътреболничните инфекции”. Целта на форума е да информира Българското здравно общество за ефективността на медните повърхности в борбата с инфекциите.                                                                                                                  

Микробите, развиващи се по повърхностите, които ние ежедневно допираме, причиняват разнообразни инфекции. Въпреки всички агресивни кампании за лична хигиена и редовно миене на ръцете нивото на инфекциите остава високо и устойчивите на антибиотици организми се разпространяват в здравните заведения, училищата, домовете и обществения транспорт.

Последни проучвания доказват, че чрез подмяна на често допирани повърхности като дръжки на врати, парапети и др. с направени от антимикробни медни сплави, микробите могат да бъдат унищожени и това да доведе до намален прием на антибиотици. Медните повърхности са приложими навсякъде – от секторите за интензивно лечение и болничните отделения до училищата, домовете и обществените места.

Присъстващи на работната среща ще бъдат учени от медицинската общност, лекари и представители от различни болници, държавни и правителствени лица, представители на Министерство на здравеопазването, професионалисти от металообработващата индустрия.

Лектори:

1. Г-жа Angela Vessey - Директор на Британската Асоциация за развитие на Медта,

Официален Представител на Европейската Кампания за Антимикробна Мед

2. Доц. Д-р. Росица Вачева-Добревска - Ръководител на Национален Референтен център по нозокомиални инфекции към Националния център по паразитни и заразни болест

3. Д-р Панос Ефстатиу - Научен консултант на Гръцкия Институт за Развитие на Медта по Кампанията за Антимикробна Мед в Гърция, България и Кипър, Хирург ортопед, Главен Секретар на Гръцкия Колеж на Хирурзите ортопеди, Учен

Модератор е г-н Николаос Вергопулос, Директор на Гръцкия Институт за Развитие на Медта