Клинична Лаборатория на Болница Токуда получи международен сертификат за качество и компетентност на PCR-диагностика на COVID-19, издаден от Instand - една от най-престижните организации за провеждане междулабораторни оценки на качеството в медицинските лаборатории

Успешно издържаният външен контрол е един от основните индикатори за качество и задължително условие за Акредитация на медицинските лаборатории, независимо дали клинична, микробиологична или вирусологична. 

INSTAND e. V. е интердисциплинарно, нестопанско, научно-медицинско общество с повече от 300 члена и организира тестове за компетентност като част от външно осигуряване на качеството  от 1970 г. в почти всички области на лабораторната диагностика.

INSTAND e. V. е една от трите референтни институции, назначени от Германската медицинска асоциация и е отговорна за организирането на тестoвете за компетентност за контрол на качеството в медицинските лаборатории в страната.

 


 
Лаборатория за Covid-19 на Болница Токуда

PCR тест | Вземането на проби от носен и гърлен секрет за тестване за коронавирус с RT-PCR тест се извършва извън лечебното заведение, в обособен за целта мобилен пункт, който се намира в близост до входа на Спешно отделение. Работното време е от 8.30 до 11.30 ч, с предварително записване на час на тел. 02/403 4000.

Ако посещавате болницата само за тестване за коронавирус с RT-PCR тест, не е необходимо да ходите до Спешна регистратура 2. Регистрацията, попълването на информирано съгласие и получаване на парола за интернет-достъп до резултатите става на място в мобилния пункт. Декларация за информирано съгласие можете да попълните на място или предварително, като изтеглите от тук>

Тъй като от изключителна важност за надежден резултат от генетичното изследване е правилното вземане на пробите, при нас то се извършва само от лекар, специално обучен за тази манипулация. Пациентите се планират през достатъчен интервал от време, за да се осигури социална дистанция и да се извърши нужната дезинфекция между отделните посещения. Персоналът в мобилната лаборатория ползва лични предпазни средства с висок клас защита. На място има осигурени дезинфекционни материали и за пациентите.

Бързи тестове (кръвен тест) | за доказване наличието на IgM и IgG антитела срещу Коронавирус – се извършват без предварително планиране на час, от 7.30 до 19.30 часа от понеделник до петък и от 7.30 до 14.30 часа в събота, в сградата на болницата, на ет.1, в манипулационната на клинична лаборатория за безсимптомни пациенти или на специално обособено място в близост до Спешна регистратура 2 за пациенти със симптоми на инфекция.

Вижте още информация за диагностициране на COVID-19 тук >



Свързани отделения