Евромеланома е ежегодна национална кампания за превенция и откриване на рака на кожата, инициатива на Българското дружество по дерматология с подкрепа на Европейската академия по дерматология и венерология.

Традиционно Клиниката по Дерматология и венерология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда участва в кампанията с безплатни прегледи като тази година денят за провеждането им е 15 май. Желаещите да проверят съмнителни участъци от кожата си, да профилактират и да получат съвет за по-добрата ѝ грижа и протекция, могат да го направят като предварително се запишат на тел.: 02/403 4000 и 02/403 4933.

Целта на кампанията, която се провежда за 14-та поредна година в национален мащаб, е да продължи да повишава обществената информираност относно злокачествените новообразувания на кожата, възможността за предпазване от развитието им и ползата от ранното и навременно откриване на проблема, което е в основата за успешното му лечение.

Наред с всички онкологични заболявания, ракът на кожата е актуална тема, предвид тенденциите за зачестяване на случаите в последните години. Утвърдената инициатива показва положителни резултати по отношение на здравната култура в страната и желанието за профилактика от страна на пациентите, но факта, че все още има напреднали, тежки и трудни за лечение случаи, налага необходимостта от нейното постоянно ежегодно провеждане. Ранната профилактика на рака на кожата е ключът към навременното и правилното му лечение.

 

Свързани отделения