Втори пациент с COVID-19 в Клиниката по Пневмология налага временните мерки

Уважаеми пациенти, 

Във връзка с динамичната епидемиологична обстановка, бихме искали да Ви уведомим, че Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда временно се поставя под 24-часова карантина, поради втори пациент с положителна проба за COVID-19 в Клиниката по Пневмология.

Новите предписания на Столична регионална здравна инспекция налагат актуализация на мярката за цялата болница, като до изтичане на карантинния период ще бъдат тествани всички контактни лица - медицински специалисти, персонал и пациенти. Ще бъде извършена извънредна цялостна дезинфекция на всички площи в болницата. Влизането и излизането от сградата на болницата за 24-часовия период се забранява. Медицинският персонал е на лице и продължава с грижите за лежащо болните към момента пациенти. 

Бихме искали специално да се обърнем към пациентите на хемодиализа -  за тях е подсигурен чист коридор и достъп в болницата и те са изключени от регулацията на карантината. 

Независимо от тежката и усложнена обстановка Болница Токуда продължава с грижите и поетите ангажименти към своите пациенти, както към момента, така и след преминаване на карантинния период. 

На номер 02/ 403 4867 близките на пациенти, които нямат контакт с тях, ще получават информация за състоянието им.