Заради богатия си опит при лечението на деца и спазването на политики за защита на децата, както и за подкрепата, която оказва в много случаи на нуждаещи се от медицинска помощ деца, Национална асоциация за приемна грижа номинира Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда за наградата Златна ябълка 2017 г. в категория "Болница".

Наградите Златна ябълка са учредени от асоциация Национална мрежа за децата, за да отличат приноса на публични личности, обикновени хора и организации, които подпомагат подобряването на живота и благосъстоянието на българските деца, защитата и спазването на техните права. Целта на наградите е да популяризира необходимостта от специално внимание и отношение към децата, поощряване на добрите практики във всички сфери на детския живот, защита на правата им от всички обществени институции. Тази година наградите “Златна ябълка” ще бъдат връчени за седми пореден път.

Национална асоциация за приемна грижа номинира Болница Токуда заради отношението и грижата за децата, които са настанени в приемни семейства. 

"Лекарите са всеотдайни и сърдечни, като са склонни да правят компромиси в административно отношение, когато това е в интерес на децата. Заедно с болницата реализирахме инициативата за по-добро детско очно здраве, като болницата извърши безплатни прегледи на деца от приемни семейства и им издаде рецепти", се казва в предложението за награда за Токуда.

За повече информация - http://1june.nmd.bg/nomination/adzhibadem-siti-klinik-tokuda-bolnitsa/