218 хиляди пациенти са лекувани в МБАЛ „Токуда Болница София” през 2009 година, отчита японската болница по повод три години от откриването й. До края на ноември тази година в ДКЦ „Токуда” са прегледани над 190 000 пациенти, а 27 768 са били хоспитализирани за същия период. 7200 души са се обърнали за неотложна помощ през годината. Чуждите граждани, които са получили лечение в Токуда са 2 300, 825 са родените в болницата бебетата. През третата си година лечебното заведение се сдоби с уникален линеен ускорител за лъчетерапия при всикчи онкологични заболявания, с последно поколение лазер за операции на катаракта и най-модерната невронавигационна система в Европа. Бяха разкрити отделения по хематология и лъчелечение, както и сектори по хирургия на гърда и пластична хирургия.

„На 3 години Токуда Болница може да се похвали с оптимален обхват превентивни услуги, диагностика, терапевтично, инвазивно и хирургично лечение, интензивна терапия, рехабилитация”, съобщи изпълнителният директор на МБАЛ „Токуда Болница София” д-р Росен Панов. „Постиженията ни се дължат на мултидисциплинарния подход към пациента, работата в екип и най-вече на усилията и отдадеността на нашите висококвалифицирани специалисти по здравни грижи”, допълва д-р Панов. 

181 пациенти с миокарден инфаркт и 648 с мозъчен инсулт са лекувани в болницата по най-съвременните медицински стандарти.

Над 3000 са интервенционалните процедури, извършени в двете ангиографски лаборатории на Токуда.11 500 са операциите, направени в „Токуда” от началото на годината, като 1138 от тях са на сърце.

„Основният ни приоретът е ранната диагностика. Затова създадохме Превантивен център, в който всеки здрав човек поне веднъж в годината да се подложи на пълен профилактичен преглед”, казва д-р Георги Симеонов, директор на ДКЦ „Токуда”. Той добавя, че в центъра се работи по програми за превенция на социално-значимите болести и за обучение на пациентите, от които са се възпозвали над 12 000 българи.