180 души със сърдечно-съдови заболявания ще бъдат прегледани безплатно от кардиолозите в Токуда  

Страдащите от болести на  сърцето и съдовете ще могат да се консултират с водещите кардиолози и агиолози в японскта болница

Безплатни прегледи за профилактика и лечение на сърдечно-съдовите заболявания ще се проведат в МБАЛ „Токуда Болница София” на 27 август /събота/ 2011. Лекарите от клиниката по Кардиология и Ангиология на японската болница ще преглеждат през целия ден – от 09,00 до 17,00 часа. Желаещите да посетят консултациите трябва да се запишат предварително на тел: 02/403 4000.

Безплатната консултация ще включва преглед от специалист – кардиолог или ангиолог, Доплер на периферни съдове, електрокардиограма, измерване на кръвното налягане. Ще бъдат давани препоръки за лечение на пациентите с установени заболявания.

„Над 14 000 души годишно получават инфаркт и инсулт поради липса на профилактика и контрол на рисковите фактори, водещи до остър сърдечно-съдов инцидент”, , съобщава доц. д-р Иво Петров – началник на клиниката по Кардиология и Ангиология в МБАЛ „Токуда Болница София”. „Нашата цел с тези консултации е да разширим достъпа до специализирана помощ, за да установим заболяването навреме и да спомогнем за намаляване на смъртността и инвалидизацията”, допълва доц. Петров.

Към клиниката по кардиология и ангиология в Токуда бе създаден и Специализиран център за ранна диагностика и лечение на атеросклероза ръководен от доц. Иво Петров и проф. Лъчезар Гроздински. Там всеки гражданин може да премине комплексна съдова диагностика на атеросклерозата и да предпази себе си от смъртоносните усложненията на това заболяване.