До
Ръководството на
Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда

Уважаеми дами и господа,

Казвам се Янчо Попдончев и бих искал да споделя с вас благодарността и възхищението си към лекарите, с които контактувах в последните девет години.
През пролетта на 2011 година бях успешно опериран от карцином в етмоидалната тъкан на десния синус в болница „Царица Йоанна”- ИСУЛ. Беше ми назначена лъчетерапия и след двумесечно чакане ми бе казано, че ще загубя зрението на дясното око, вследствие на облъчването. Тогава потърсих алтернатива и я открих в отделението по лъчелечение на болница Токуда. Случайността ме срещна с д-р Стоянка Георгиева, която веднага разсея опасенията ми, че ще загубя зрението си. Лечението мина добре и до ден днешен виждам и с двете си очи. И това – благодарение на високия професионализъм на специалистите в отделението по Лъчетерапия и радиохирургия, за което безкрайно и сърдечно им благодарих и използвам възможността отново да им благодаря.
На следващата 2012 година, майка ми, Кича Попдончева, получи раково образование на лявата буза. Естествено, най-напред се обърнах към д-р Георгиева, която ме насочи при най-подходящия лекар в момента – д-р Желязков. След един месец по лицето на майка ми нямаше и следа от каквато и да била интервенция. Благодаря ви д-р Желязков и д-р Георгиева.
През есента на 2015 година моят чичо, Жоро Попдончев, трябваше да бъде опериран от тумор в бъбрека. Естествено първия кабинет, който посетихме, беше този на д-р Георгиева. Нейната препоръка беше д-р Калоян Давидов. Успешна операция, но с разсейки в белия дроб. Тук се намеси вече д-р Орешков и с екип от специалисти. Чичо ми е жив и до днес, поддържа се с подходящите лекарства и се чувства добре, радвайки се на многото си внуци. Благодаря ви д-р Давидов и д-р Георгиева.
През лятото на 2019 година моя съседка беше в тежко състояние вследствие на интензивно лъчелечение на шията в гр. Русе /странно, лекувал я същият лекар, който ми беше казал, че ще загубя дясното си око/. Сега Юлия Ангелова е доста по-добре. Не може да говори, но може да се храни. Благодаря ви д-р Орешков, д-р Златева и д-р Георгиева.
В края на 2019 година, синът на мои близки, Емил Джуров, се обърна към мен за помощ, след съмнения за туморно образование в тазобедрената област и с направление за евентуална биопсия. Аз вече знаех много добре пътя надолу по стълбите към кабинета на д-р Георгиева. Тя препоръча д-р Пенчев, виртуозен хирург, който си свърши перфектно работата. След продължително и упорито изследване на пробите (благодаря Ви, д-р Дакова), диагнозата беше установена и лечението започнато. Продължава и до днес. Въпреки теоретично лошата перспектива, момчето в момента е на лъчелечение и се чувства добре. Благодаря ви д-р Пенчев, д-р Орешков и д-р Георгиева.
Поводът да напиша това писмо беше един документ на етажерката в кабинета д-р Георгиева под формата на Сертификат, в който пишеше следното: ”Д-р Стоянка Георгиева, лекар, на когото българите вярват.” В-к „24 часа”, 2019 година.
Това, което си мислех през годините за тази лекарка, някой вече го беше направил. Беше поверил живота и здравето си, осланяйки се на високия й професионализъм, човешка доброта и сърдечност.
Вашето престижно здравно заведение може само да се гордее с лекари като д-р Георгиева.

Бог да ви благослови!

С благодарност и уважение:
/Янчо Попдончев/