Пластично-възстановителна и естетична хирургия

Видео

Велислав е на 6 години. Той се ражда само с едно ухо. Майка му започва да търси решение и единственият лекар, който й протяга ръка, е доц. д-р Димитър Евстатиев - национален консултант по пластична хирургия, началник на клиниката по пластична, възстановителна, естетична и лицево-челюстна хирургия на Болница Токуда. След неколкократни операции Велислав вече по нищо не се отличава от връстниците си. Предстоят му още няколко интервенции, за да придобие новото му ухо изцяло естетичен вид. 

Доц.д-р Димитър Евстатиев представя възможностите и медицинските дейности, които екипът му извършва в Болница Токуда. За съвременните методи за постигане на естетичен външен вид и за моралните принципи, които са водещи за хирурзите.

Доц. д-р Димитър Евстатиев и пациентката му Никол разказват за пластичната операция за корекция на носа, на която младата дама се е подложила. Никол споделя впечатленията си от работата на доц. Евстатиев и за това как се чувства след промяната. Доц. Евстатиев пък споделя виждането си за пластичната хирургия на лицето и в частност операциите на носа.