Пластично-възстановителна и естетична хирургия

Повдигане на бюст

Най-често дамите, които желаят да се подложат на тази хирургическа операция са доволни от размера на гърдите си, но не толкова от твърдостта им или ги притеснява факта, че зърната им сочат надолу.

Обикновено причината за подобни деформации се крие в загубата на еластичност на кожата, причинена от драстични диети, бременност, кърмене, или пък просто от естествения процес на стареенето.

Операцията цели да повдигне и възстанови формата на гърдите, като включва процеса от отстраняване на излишната кожна тъкан и препозициониране на гръдните зърна с цел възстановяване на младежки външен вид на бюста. В някой случаи могат да бъдат използвани имплантанти, за да се коригира обема на бюста.

Изпълнението на тази интервенция няма да попречи припоследващо кърмене, дори ако тя да е извършена преди раждане. Операцията се извършва под обща упойка, в болнично заведение. Болничният престой е определен от състоянието на пациентката и обикновено е краткотраен.

След възстановителен период от една две седмици, пациентката може да се върне на работа.

Напрегнатостта след операцията обикновенно изчезва до около един месец, а завяхването на белезите е възможно напълно в период от няколко месеца до една година.