Физикална и рехабилитационна медицина

Термомасажна терапия

С термомасажна терапия лекуват дископатия в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда

Термомасажната терапия е нов метод, който оказва лечебен и релаксиращ ефект и вече се прилага в отделението по Физикална и рехабилитационна медицина в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда. Тази терапия се препоръчва на здрави и активни хора, които работят под постоянен стрес и водят заседнал начин на живот. Освен това, методът е подходящ и за пациенти със заболявания на опорно-двигателния апарат – шипове, сколиоза, дископатия и др.

„Термо-масажната терапия упражнява въздействие чрез комбинирани масажни приоми и инфрачервена топлина”, уточнява д-р Виолетка Икономова, началник на отделението по Физикална и рехабилитационна медицина. Тя допълва, че „терапията е подходяща за пациенти със следните оплаквания - болки в ставите, в шията, гръба и кръста, както и при дискови протрузии, дискови хернии с болки и изтръпвания по краката, полиневропатии”.

Освен това термомасажните процедури имат и профилактичен характер при хора, които са обездвижени или са под стрес.

Лечението съчетава мануална терапия, масаж, инфрачервена топлина и мокситерапия - топлинна акупресура в биологично активни точки от Китайската медицина.