Физикална и рехабилитационна медицина

Терапия за отказване на цигарите

Терапия за отказване от тютюнопушене

Аджибдаем Сити Клиник УМБАЛ Токуда предлага изключително ефективна терапия за отказване на цигарите. Всеки втори преминал терапията I quit smoking (IQS Bulgaria) се отказва трайно от вредния навик, сочат данни от проучванията на производителите. В Скандинавските страни е постигната най-високата му ефективност - 80% от страстните пушачи преустановяват да пушат след като се подложат на въздействието на апарата, с който вече разполага нашето отделение по Физикална терапия и рехабилитация. От създаването на апарата до сега терапията е прилагана с успех при 300 000 души по целия свят. Ето защо неговата ефективност Ви дава сигурност и подкрепа в желанието Ви да се преборите с Вашата зависимост от цигарите.

Какво представлява терапията?

Лечебният подход се нарича електро-аурикулотерапия. Това означава лечение чрез стимулиране на рефлексни точки върху ушната мида, които отговарят за пристраствянето, посредством слаби електроимпулси.

Източната медицина ни учи, че човешкото тяло е пресечено от меридиани, които съответстват на основните ни органи и нервни центрове. Чрез целенасочена и дозирана електростимулация е възможно по изцяло естествен и безболезнен начин да се излекуват различни заболявания и зависимости.

Използването на рефлексологията върху ушната мида, наречено аурикулотерапия, включва целенасочено стимулиране на рефлексни точки чрез произвеждане на поредица от точно определени въздействия, които следват индивидуалната терапевтична схема. I quit smoking упражнява въздействие върху точките на ухото, които имат връзка с отказването на тютюнопушенето.

Пакет - 6 месечна терапия

Терапията е създадена като комплексна пакетна услуга с продължителност 6 месеца. В рамките на тази половин година Вие ще получите:

  • Преглед от специалист
  • Лабораторни изследвания на кръвта и урината - по преценка на специалиста
  • Спирометрия
  • Електрокардиограма - по преценка на специалиста
  • Вторични прегледи
  • До 4 електро пунктури в зависимост от повлияването на пациента /в повечето случаи ефектът се наблюдава още след първата процедура/

Има ли странични ефекти от I quit smoking?

Електро-аурикулотерапията няма неблагоприятни и/или странични ефекти.

Как действа електро-аурикулотерапията?

Първата реакция в следствие на процедурата е увеличение на нивото на ендорфините в организма, които ще "обвият" никотиновите молекули и рецепторите, свързани с пристрастяването към тютюна. Това понижава драстично желанието за пушене и доставяне на никотин в организма.

В резултат на терапията тялото изхвърля токсини през урината, вследствие на което тя може да стане по-мътна и по-тъмна на цвят.

Помага ли I quit smoking за преодоляване на абстинентното състояние и повишения апетит след спиране на цигарите?

Благодарение на метода I quit smoking преминалият през терапията и вече бивш пушач няма да изпадне в състояние на абстинентна криза, тъй като той/тя няма да изпитва никотинов глад. Така желаещият да откаже цигарите завинаги няма да бъде подложен на големия стрес, свързван с първите дни на отказването и няма да се прояви риска от странични явления като например - повишен апетит.

Нашите препоръки:

1. Имайте пълно доверие на лечението I quit smoking - то наистина работи!

2. Физическата нужда от пушене започва да затихва час след процедурата.

3. За да не пропушите пак, не запалвайте дори и една цигара!

4. Запомнете, че:

  • С всеки изминал ден зависимостта от цигарите отшумява
  • Възползвайте се от помощта, която Ви оказва отделението по Физикална терапия и рехабилитация - поддържайте контакт с Вашия терапевт дори и по телефона.
Вижте и няколко телевизионни репортажа за успешни случаи на прилагане на терапията: