Дерматология и Венерология

Стационар

Отделението разполага със свой сектор на територията на болницата. В него се хоспитализират болни с тежки форми на дерматологични и венерологични заболявания.

В отделението е разкрит „Дневен център за лечение на псориазис”. При по-тежките случаи на заболяването пациентите могат да бъдат настанени в болницата, където да останат под непрекъснато наблюдение.

Стационарна терапия се назначава след предварителен преглед в кабинетите по дерматология на Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда. В центъра консултация и лечение могат да получат както пациенти срещу заплащане, така и по линия на НЗОК с направление от личния лекар.

В Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда оперативно се отстраняват всички видове доброкачествени и злокачествени новообразувания на кожата.

Най-честите кожни образувания които се премахват оперативно в болнични условия са кожните карциноми. Хирургичното отстраняване се извършва под местна упойка, което осигурява пълно обезболяване и комфорт на пациента. Туморът се изрязва в здраво и оперативната рана се затваря с хирургичен шев, който се сваля след 7-10 дни. След изписването състоянието на пациента се проследява от дерматолозите.

Отделението работи по клинични пътеки, пълен списък на които можете да намерите в меню "Полезна информация".