Дерматология и Венерология

Eстетична дерматология

 

 Подмладяване

● Химически пилинг

Пилингът е манипулация, при която върху кожата се нанася химическо вещество, което унищожава и излющва повърхностните кожни слоеве. Пилингът може да бъде дълбок, среднодълбок или повърхностен. Най-често се използват алфахидрокси киселини и трихлороцетна киселина.


● Инжектиране на ботулинов токсин

Прилагането на ботулинов токсин тип А предизвиква временно блокиране на лицевите мускули, като по този начин бръчките се отпускат и стават по-малко видими.

● Инжектиране на временни попълващи средства - филъри

Инжектирането на попълваща сустанция в областта на съществуващи бръчки и гънки на лицето помага за придобиване за изглаждане на бръчките. Използват се различни естествени и синтетични химически продукти, които са безвредни и имат временен ефект.

● Подмладяване на кожата с естествен филър - поли-L-млечна киселина 

В сектора по Естетична дерматология се прилага нова методика за подмладяване на кожата, на базата на поли-L-млечна киселина. 

Новият филър се използва за увеличаване на обема на вдлъбнати зони - гънки, бръчки, белези, при застаряваща кожа. Поли-L-млечна 

киселина е вещество в човешкия организъм, коетосе различава от останалите филъри. Тя стимулира естествения синтез на колаген в кожата. Ефектът е много по-дълготраен, в сравнение с познатите филъри, като еластичността на кожата се запазва до две години.

● Мезолифт - изглаждане на фините бръчки на лицето

С възрастта кожата на лицето става по-тънка, по-отпусната, образуват се фини или по-дълбоки бръчки, появяват се пигментации и разширени кръвоносни съдове.

При мезолифта чрез многократни убождания в кожата се инжектират различни вещества - витамини, антиоксиданти или чиста хиалуронова киселина.

Резултатът е уплътняване, подобряване на еластичността и вискозитета на кожата, изглаждане на фините бръчки. Кожата на лицето започва да изглежда по-млада и по-свежа. Необходими са 3-4 сеанса на година, като този метод е подходящ при всички жени след 30 годишна възраст.

Mезолифтът може да се комбинира с други процедури за постигането на максимален резултат. Такива са химически пилинг, инжектиране на ботулинов токсин, фотоподмладяване. Това осигурява както сигурност за здравето на пациента, така и сигурност по отношение на желания резултат.

● CO2 лазерно обновяване на кожата с CO2 фракционен лазер

Третирането с CO2 фракционната лазерна система ревитализира кожата повърхностно и в 

дълбочина, а резултатите имат ефект до 5 години. 

Процедурата повлиява добре неравностите - намалява белезите, включително от акне, стрии, следоперативни белези и белези от шарка.

CO2 лазерното обновяване има подмладяващ ефект на лице, ръце и шия, като изглажда бръчките и изравнява тена, премахвайки пигментни петна, вкл. лунички и стимулира производството на нов колаген в кожата. Процедурата повлиява и възпалителни процеси на кожата и разширени пори.

Резултатите и необходимия брой процедури са индивидуални и зависят от характера на третирания проблем, типа кожа и грижата за нея след процедурата. Подобряване на състоянието е видимо още след 7 до 10 дни след първата процедура, а окончателният ефект - след 3 до 6 месеца.

Подходящ сезон за CO2 лазерно обновяване е зимата, поради повишената фото-чувствителност след процедурата.

Премахване на целулит

● Мезотерапия

Мезотерапията има за цел да редуцира или елиминира целулита, да премахне ограничени мастни натрупвания, да повиши еластичността и вискозитета на кожата чрез подобряване на кръвообращението и лимфнния дренаж в третираната зона.

Правят се 4 процедури през седмица, като целият терапевтичен курс включва 3-4 сеанса годишно. Най-често се третират бедрата, ханша, корема, мишниците и брадичката. Ефекът е много по-бърз, ако мезотерапията е съчетана с антицелулитни масажи, подходящи физически упражнения и здравословен хранителен режим. При пациенти с тънка и нежна кожа при процедурите могат да се образуват кръвонасядания, които преминават за няколко дни.