Велина Митева

Клиничен психолог Психотерапевт
Клиничен психолог и психотерапевт Велина Митева завършва магистратура по клинична и консултативна психология в СУ „Св. Климент Охридски“. Започва формиране в психоанализа през 2009 г. Провежда множество стажове във Франция – в  болница Delafontaine, сектор Неонатология и Звено "Майка и бебе"; психиатрична клиника Longjumeau за възрастни; дневен стационар Ville-d'Avray за юноши с психични разстройства; дневен стационар Bonneuil за грижа за деца и младежи с аутистично и психотично страдание, и техните семейства и L'IRAEC (Institut de Recherche Appliqué pour l'Enfant et le Couple) - институция, работеща с деца и родители. Притежава опит в областта на психодиагностиката, консултативната и психотерапевтична работа с възрастни и деца в болнична среда, и други институции.
 • Клинични интереси

  Клинични интереси
  Психоанализа и психосоматика
  Психодиагностика
  Психотерапия при тревожни, афективни и други психични разстройства
  Психологично консултиране и психотерапия при пациенти със соматични заболявания
  Психопатология на ранното детство и връзката родител-дете


 • Професионален опит

  Професионален опит
  2016 – досега - Частна психотерапевтична практика, Психотерапевтичен център „Малки стъпки“

  2022 – 2023 - Клиничен психолог, психотерапевт в УМБАЛ София „Св. Йоан Кръстител“ ЕАД

  2012 – досега - Клиничен психолог, Медицински център „Люлин-МЕД“ ООД

  2016 – 2018 - Клиничен психолог, психотерапевт Първа АГ болница „Св. София“

  2011 – 2012 - Клиничен психолог, психотерапевт, Център за социална рехабилитация и интеграция на деца и младежи от аутистичния спектър • Образование

  Образование
  Завършва магистратура по клинична и консултативна психология в СУ „Св. Климент Охридски“. Започва формиране в психоанализа през 2009 г. Провежда множество стажове във Франция – в  болница Delafontaine, сектор Неонатология и Звено "Майка и бебе"; психиатрична клиника Longjumeau за възрастни; дневен стационар Ville-d'Avray за юноши с психични разстройства; дневен стационар Bonneuil за грижа за деца и младежи с аутистично и психотично страдание, и техните семейства и L'IRAEC (Institut de Recherche Appliqué pour l'Enfant et le Couple) - институция, работеща с деца и родители. Притежава опит в областта на психодиагностиката, консултативната и психотерапевтична работа с възрастни и деца в болнична среда, и други институции. През 2016 г. създава психотерапевтичен център „Малки стъпки“, където приема деца и възрастни за психотерапия.
 • Членства в научни дружества

  Членства в научни дружества
  Член на асоциация Българско психоаналитично пространство
  Член на Българска асоциация по психоонкология