Димитринка Цанева

Ембриолог
Димитринка Цанева е ембриолог в Инвитро център Токуда

Димитринка Цанева е ембриолог, практикуващ в сферата на Асистираната репродукция от 2012 г. Тя става част от екипа на Центъра за Асистирана репродукция на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда през септември 2021 г. Преминала е обучение в усвояването на нови лабораторни техники в една от водещите клиники по Асистирана репродукция - FIV Recoleto Испания. Член е на Европейското общество по човешка репродукция и ембриология (ESHRE).

 • Клинични интереси

  Клинични интереси

  Интересите ѝ са насочени към криобиологията и микроманипулации на ембриони, свързани с биопсия и последващ генетичен анализ за установяване на хромозомни реорганизации и моногенни заболявания.

 • Професионален опит

  Професионален опит

  Професионалната си кариера започва в Медицински център „Репромед“ - гр. Плевен, през 2012 г., а от 2015 г. в екипа на д-р Табакова и д-р Николов в Медицински център „РепроБиоМед“ -  гр. София. От септември 2021 г. е част от екипа на Центъра за Асистирана репродукция на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда.

 • Образование

  Образование
  Димитринка Цанева придобива степен „бакалавър“ в Биологическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ - гр. София през 1998 г. Започва професионалната си кариера като педагог по биология. През 2011 г. придобива магистърска степен в същия университет със специалност „Биология на развитието“. През същата година стартира обучение в усвояването на нови лабораторни техники в една от водещите клиники по Асистирана репродукция - FIV Recoleto Испания.
 • Спецификации и квалификации

  Спецификации и квалификации
  През 2018 г. проявява интерес към генетични анализи на ембрионите и повишава квалификацията си, взимайки участие в работна среща на тема: „Преимплантационни генетични диагнози на генетитични и хромозомни заболявания чрез трофектодермална биопсия на ембриони“ в Istanbul Memorial ART&Reproductive Genetic center, Turkey, организиран от PGDIS.
 • Членства в научни дружества

  Членства в научни дружества
  Участва в редица симпозиуми, конференции и обучения, и е член е на Европейското общество по човешка репродукция и ембриология (ESHRE).