Д-р Емилия Дончева

лекар клинично хранене и диететика
Д-р Дончева е завършила Висш Медицински Университет – Медицинска Акадамия София. Има специалности по Обща медицина, Хранене и диететика и Хигиена на храненето. Д-р Дончева е сертифициран специалист хомеотерапевт и психотерапевт. След завършването си до 2000 г. работи в УМБАЛ „Царица Йоанна“ ИСУЛ като завеждащ Болнично и лечебно хранене, като същевременно е асистент по Пропедевтика на вътрешните болести в Медицинска академия – София. От 2000 до 2008 г. д-р Дончева е консултант диетолог в частни практики. Между 2005 и 2015 г. упражнява и специалността си по Обща медицина. От 2015 г. е консулант клинично хранене и диететика в УМБАЛ Аджибадем Сити Клиник - Сърдечно-съдов център и Младост, а от 2019 г. консултира и в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Клиничните интереси на д-р Дончева са насочени в областта на: Лечебното хранене и индивидуални хранителни режими при: различни заболявания, тежки предоперативни и следоперативни интервенции, онкологично болни пациенти; Клинично хранене при: пациенти с клиника на тежък метаболитен стрес, реанимационни грижи; Здравословно хранене и индивидуални хранителни режими при: различни възрастови групи, кърмачета, деца от 1-3 годишна възраст и подрастващи, различни физиологични състояния, бременни, кърмачки, активни спортисти и др.; Превантивно и лечебно хранене чрез иновативни методи за цялостна диагностика, профилактика и лечение. Д-р Дончева има многобройни участия в симпозиуми и конгреси в страната и чужбина. Носител е на наградата "Лекарите, на които вярваме" за 2017 и 2018 г. Членува в български и международни научни дружества. Владее руски и английски език. Д-р Дончева извършва консултации в Аджибадем Сити Клниник ДКЦ Токуда четвъртък от 13.00 - 18.00 часа и петък: 09.00 - 14.00 часа. Кабинетът по Хранене и диететика се намира на 3 етаж в болницата. Записване: тел. 02/403 4933, 02/403 4000 и кратък номер *5544.