От проследяване на кръвното налягане до ранно откриване на ракови заболявания, има безброй ситуации, при които преминаването през профилактичен преглед е спасявало животи. Сега повече от всякога превантивните здравни грижи са от съществено значение. Ковид 19 показа на много от нас, колко крехки сме всъщност и че грижата за нашето здраве трябва да бъде приоритет номер 1.

Все още битува и усещането, че ако един човек се чувства добре, то не е необходимо да посещава лекар. Грешка, която може да струва човешки живот. Без да се преглеждаме профилактично, рискуваме да пропуснем развитието на сериозно заболяване, тъй като влошаването на здравето не винаги е придружено от симптоми, които можем да забележим. Ето защо е препоръчително да се правят редовни контролни прегледи, които са жизненоважни за ранната диагностика на всяко едно заболяване.

Обикновено честотата на посещенията при лекар се увеличава с възрастта. Много често, обаче, това означава, че вече има проявяни симптоми и дискомфорт, пациентът вече е развил заболяване или идва в крайно усложнено състояние, което често е необратимо. Медицинската наука отчита над 90% успеваемост на терапиите при всички онкологични заболявания, хванати в ранен стадий. Статистика, която показва за поред път, че профилактиката е най-доброто лечение.

У нас е прието да се мисли, че профилактиката е излишна, защото на лекар се ходи, когато имаш симптоми - в останалото време си здрав. В допълнение с дълго чакане пред кабинетите, неуютна обстановка, и забързани специалисти, "претупване" на информацията в обратната връзка от лекар към пациент, ситуацията се усложнява допълнително.

Вече може бързо и лесно да планираме и направим своите профилактични прегледи в Центъра за профилактика на здравето в Acibаdem City Clinic УМБАЛ Младост. Профилактични програми се делят по пол и възраст, и гарантират няколко ключови предимства за пациентите:

  • Ще спестите време - всички прегледи и изследвания се правят в рамките на половин ден, в комфортна самостоятелна зона и без изчакване пред кабинети
  • Ще проверите здравния си статус - пакет с най-важните прегледи и изследвания, според вашия пол и възраст
  • Ще направите скрининг за най-разпространените ракови заболявания 
  • Ще получите точна и експертна оценка от екип доказани специалисти
  • Ще имате копие от всички проведени образни, функционални и лаболаторни изследвания

Можете да избирате между следните пакети: 

Стандартен пакет: жени до 39 г.

Разширен пакет: жени над 40 г.

Стандартен пакет: мъже до 40 г.

Разширен пакет: мъже над 40 г.

Само през септември вземи профилактичен пакет с най-важните изследвания с 15% отстъпка от посочената цена.

Важна част от нашата концепция за профилактика е превенцията, в частност скринингът за ракови заболявания, който позволява ранното им откриване. При всички пациенти задължително провеждаме следните тестове:

  • Рак на дебело черво - Тест за наличие на окултна (скрита) кръв във фецес, което позволява ранна диагностика на полипи на дебелото черво.
  • Рак на гърда - Ехографията на млечни жлези и/или мамографията (за жени)
  • Рак на шийката на матката - Прегледът при гинеколог и провеждането на цитонамазка позволяват ранна детекция на злокачествени заболявания на женската полова система (за жени)
  • Рак на простатата - При всички мъже се изследва PSA (простат-специфичен антиген) и се провежда преглед от уролог за да се изключи рак на простатната жлеза (при мъже)
  • Рак на щитовидна жлеза - Прегледите от ендокринолог включват ехография на щитовидната жлеза

След приключване на Вашия скрининг лекар специалист ще обобщи резултатите от всички изследвания и препоръки за лечение на установените здравословни проблеми.

За информация и планиране на профилактичен пакет, моля, обадете се на 0895 584 221 или посетете страницата ТУК

Разкажете своята история