С настъпването на празничния сезон, търсенето на идеалния подарък за нашите най-близки хора, се превръща в приоритет. Това са и моментите, когато често купуваме вещи, които не са наистина нужни или които бързо загубват стойност. Често коледните вълнения ни карат да забравим колко важни сме ние самите и колко безценно е да бъдем здрави ние и всички около нас. Нека тази година направим нещо различно. Нека тази Коледа да подарим нещо, което допринася за здравето и благополучието на нашите любими – пакет за профилактичен преглед, който ще оцени техния здравословен статус. 

Защо профилактичен преглед?

Здравето е най-ценното, което можем да имаме. И въпреки това, то често остава незабелязано от нас, приемаме го за даденост, докато не го изгубим. Профилактичните прегледи имат задачата да откриват заболявания, преди да се появят симптоми или оплаквания. И макар че всички знаем колко е важно ранното откриване на заболяванията, у нас тези прегледи се правят в много късен етап от заболяването.

Профилактични програми в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост се делят по пол и възраст, и гарантират няколко ключови предимства:

  • Планиране в удобно време и без изчакване пред кабинети
  • Прегледи от опитен екип професионалисти
  • Индивидуален подход и адаптиране според персоналните нужди и здравен статус
  • Личен асистент и преводач при нужда
  • Обособен зона с отделен достъп и възможност за уединение

Профилактичните пакети са изготвени според пола и възрастта – под 39 и над 40г за жените и под и над 40г. за мъжете. Защо са различни? Защото има заболявания, които са ендокринно обусловени и се проявяват след спад на определени полови хормони. Има редица заболявания, които статистически се изявяват количествено в по-напреднала възраст, като множество дегенеративни заболявания, захарен диабет, Алцхаймер, сърдечна недостатъчност, съдова патология и др.

Важна част от нашата концепция за профилактика е превенцията, в частност скринингът за ракови заболявания, който позволява ранното им откриване. При всички пациенти задължително провеждаме следните тестове:

  • Рак на дебело черво - Тест за наличие на скрита кръв, което позволява ранна диагностика на полипи на дебелото черво
  • Рак на гърда - Ехографията на млечни жлези и/или мамографията (за жени)
  • Рак на шийката на матката - Прегледът при гинеколог и провеждането на цитонамазка позволяват ранна детекция на злокачествени заболявания на женската полова система (за жени)
  • Рак на простатата - При всички мъже се изследва PSA и се провежда преглед от уролог за да се изключи рак на простатната жлеза (при мъже)
  • Рак на щитовидна жлеза - Прегледите от ендокринолог включват ехография на щитовидната жлеза

Можете да избирате от стандартни или разширени пакети:

Стандартен пакет: жени до 39г. ; Разширен пакет: жени над 40 г.

Стандартен пакет: мъже до 39 г.; Разширен пакет: мъже над 40 г.

------------

Планирай профилактична програма с 20% отстъпка през декември на телефон 0895 584 221