Ангел Чалъков, радиохимик в Клиниката по Нуклеарна медицина на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост постигна значителен успех, като завоюва първа награда в конкурса за „Най-добър доклад на млад автор“ по време на международната конференция „Ядрена енергия за хората“. Събитието се проведе в България и привлече млади специалисти, експерти и студенти, свързани с ядрените технологии и тяхното приложение.

Конференцията „Ядрена енергия за хората“, организирана от Българското ядрено дружество, цели да създаде платформа за обмен на идеи, обсъждане на новостите в ядрените технологии и ядрените приложения. Основна цел на форума е да подпомогне привличането на нови таланти и да акцентира върху важността на образователните политики, свързани с ядрените и радиационни проблеми. Темите на конференцията включват актуални въпроси като безопасността в АЕЦ, управлението на радиоактивни отпадъци, нуклеарната медицина, радиацията и околната среда.

Ангел Чалъков представи доклад на тема "Развитие на галиеви радиофармацевтици в Нуклеарната медицина", който впечатли не само конкурсната комисия, но и публиката. Критериите за оценка в конкурса включват съответствие с темата на конференцията, актуалност на изследването, ясно изложение на целите, резултатите и изводите, както и визуализацията и атрактивността на представените материали. Ангел Чалъков демонстрира високо ниво на компетентност и ангажираност и спечели 1-ви място в оспорваната надпревара.

Свързани отделения