От 7 до 10 септември 2024 г., в Сан Диего, Калифорния, се провежда Световната конференция, посветена на рака на белия дроб. Това събитие събира на едно място водещи специалисти, учени, лекари и организации от цял свят, които работят в областта на изследванията и лечението на това сериозно заболяване.

Основната цел на конференцията е да се обсъдят най-новите открития, иновации и предизвикателства, свързани с диагностиката и лечението на рака на белия дроб. Ще бъдат представени нови методи за ранно откриване, напредък в персонализираната медицина и нови терапевтични стратегии, които значително подобряват шансовете за успешно лечение на пациентите.

На събитието ще присъстват световноизвестни лектори, които ще споделят своите научни изследвания и практически опит. Проф. Дудов е един от малкото представители на онколозите в България, които имат шанс да присъстват на събитието и да проследят представянето на последните научни данни в областта на онкологията, заедно с едни от най-изтъкнатите световни специалисти в областта.

Освен това, конференцията предоставя платформа за сътрудничество между различни международни институции и организации, което ще помогне за по-добра координация в глобалната борба срещу рака на белия дроб.

Тази конференция е изключително важна стъпка напред в усилията за намаляване на глобалното въздействие на болестта и за подобряване на живота на милиони хора по света.