На 28 ноември с тържествен водосвет бе открит обновения етаж на Клиниката по Гастроентерология и хепатология на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост. Звеното, с ръководител Проф. д-р Стоян Ханджиев, се разширява и вече заема цели два етажа на болницата, предлагайки нови възможности за диагностика, лечение и по-добър комфорт на пациентите.

Церемонията по откриването бе посетена от здравни професионалисти от болницата и мениджмънта на Аджижадем Сити Клиник, отбелязвайки ангажимента на "Аджибадем Сити Клиник" за предоставяне на отлична здравна грижа. В събитието участва българският държавен глава Румен Радеви, както и г-н Гълъб Донев, началник на кабинета на президента.

„Днешното събитие е доказателство, че там, където има мисъл за хората, интерес и познание за последните достижения в областта на науката и световната медицинска практика, където има ясна визия, воля на най-високо управленско ниво и високоефективни форми на мениджмънт, нещата се получават и българското здравеопазване започва да придобива онзи съвременен облик, който обществото ни очаква с голяма надежда“, подчерта държавният глава. По думите му то е и пример за здравен мениджмънт, който следи пулса на потребностите на хората.

Църковното последование бе извършено от протойерей Васил Шопов от столичния храм „Св. вмчк Георги Победоносец“, който освети клиниката и пожела благодатен успех в грижата за пациентите.

Обновената клиника разполага с нов ендоскопски апарат работещ с изкуствен интелект ENDO-AID. Tой е сред последните иновативни продукти в областта на минимално инвазивните процедури в гастроентерологията и позволява откриването на най-ранните лигавични промени, респективно на най-малките дебелочревни лезии, в частност полипи, което е гаранция за възможността за отстраняването им и осъществяване на превенция на рак на дебело черво.

“Щастлив съм, че разполагаме с високотехнологичен ендоскопски и ехографски сектор, нова и по-комфортна леглова база, и възможност за прием на увеличаващия се брой пациенти, търсещи помощ за своите гастроентерологични и чернодробни заболявания“, коментира Проф. д-р Стоян Ханджиев, завеждащ на Клиниката по Гастроентерология и хепатология на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост.

„Целта ни е да продължим да бъдем „златен стандарт” за медицинска грижа не само в гастроентерологично отношение, но и като цяло. Прилагането на новите технологии, подобрените битови условия, отдадеността на екипите на болниците и отличната им подготовка, ни позволяват да предоставим на нашите пациенти максимално високо ниво на диагностика и лечение.”, коментира Проф.д-р Асен Дудов, медицински директор на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост.