Двама млади лекари от Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост издържаха успешно изпитите си за специалност и вече са специалисти. Това се случи на последната сесия през декември 2022 г. От началото на 2022 дипломи за специалност получиха още петима лекари. Всички са специализирали в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост и продължават да работят тук, вече като специалисти в отделенията по гастроентерология и образна диагностика.

Д-р Али Рункьов е един от младите лекари, защитили специалност. Той завършва Медицински Университет в гр. Пловдив и е част от Аджибадем Сити Клиник Умбал Младост от февруари 2018 г. Членува в Български Лекарски Съюз /БЛС/, Българско Дружество по Гастроентерология /БДГЕ/ , Асоциация на младите гастроентеролози в България, Българска асоциация по ултразвук в медицината (БАУМ), Европейска асоциация за изучаване на черния дроб (EASL). „Нямах никакви съмнения по отношение на специалността, която избрах. В отделението по Гастроентерология ежедневно се срещаме с много предизвикателства, но те дават безценен опит.", коментира д-р Рункьов.

Д-р Гергана Георгиева започва професионалния си опит през 2016 г. в град Плевен, а от  2018 г. е част от отделението по Образна диагностика в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост. „Винаги съм знаела, че искам да продължа развитието си като лекар в България и съм благодарна за възможността да работя с такъв екип от професионалисти. Това ме мотивира още повече да повишавам квалификацията си на по-високо ниво. Клиничните ми интереси са насочени към превенция и диагностика на онкологичните заболявания, както и в областта на мамодиагностиката. От това е продиктувано и желанието ми да остана да работя в тази болница. Заедно с невероятният екип от лекари и лаборанти и със съвременната апаратура, която предлага лечебното заведение, вярвам, че съм избрала правилното място.”

Специализациите дават чудесна възможност на младите лекари да работят рамо до рамо с едни от водещите специалисти в страната, а JCI стандартите, които следва болницата дават стабилна основа в утвърждаването на висок професионализъм. И в момента, на сайта можете да се открие активна обява за конкурс за лекари-специализанти.