Международната конференция за студенти и млади лекари е ежегоден научен форум за млади и ентусиазирани научни екипи от различни краища на света. Традиционно в събитието взимат активно участие студенти и млади лекари от шестте медицински факултета в България. Тази година в него участие взеха и лекари от Клиниката по образна диагностика на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост. 

Д-р Георгиева беше избрана за водеща на уъркшоп с тема: „Мястото на изкуствения интелект в диагностичната образна диагностика. Нови методи в образната диагностика на гърди - контрастно усилена мамография“. Тя обсъди иновациите и предизвикателствата, свързани с внедряването на изкуствен интелект в практиката, и подчерта значението на новите технологии за подобряване на диагностичните методи в България.

Д-р Глория Адам участва в конференцията с лекция на тема: „Скрининг за колоректален рак - виртуална колоноскопия“. В своята презентация тя акцентира на важността на ранната диагностика на колоректалния рак и предимствата на компютърната томография за скрининг под формата на виртуална колоноскопия.

Участието на двамата лекари в тази международна конференция подчертава ангажимента на младите медицински специалисти към иновации и развитие на образната диагностика в страната.