Доц. Ани Чавушян, един от най-обичаните лекари в Клиниката по Гастроентерология и хепатология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост, бе удостоена с академичното звание доцент.

Доц. Чавушян извършва консултации, прегледи, диагностика и лечение на широк спектър гастроентерологични заболявания. Завършила е специализация по гастроентерология в Медицински университет – София, а през 2020 г. успешно защитава дисертация на тема "Дивертикулоза и дивертикулна болест на дебелото черво – патогенни механизми и клинични аспекти".

Кариерата ѝ започва в Медицинска академия – София, а от 2007 до 2012 г. е част от екипа на Аджибадем Сити Клиник Токуда, след което преминава към екипа на болницата в Младост.  През 2017 г. получава престижното отличие "Лекар на годината" на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост, което потвърждава високия ѝ професионализъм и признанието от пациентите, които я определят като един от най-обичаните лекари.

"Доц. Ани Чавушян е пример за изключителен професионализъм и отдаденост, както към своите пациенти, така и към академичната дейност. Нейното удостояване със званието доцент е не само лично признание за нея, но и гордост за целия ни екип.", коментира проф. Дудов, който връчи дипломата на доц. Чавушян.

"Доц. Чавушян не само прекрасен лекар, но и човек с огромно сърце. Тя винаги подхожда с разбиране към всеки пациент, винаги намира време да помогне. За нас е истинско удоволствие да работим с нея, а удостояването ѝ със званието доцент е напълно заслужено признание за професионализма и човечността ѝ.", добави главна медицинска сестра Ангелина Василева.