На 5 април от 8:30 ч. до 12:30 ч., служителите на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ организират и ще вземат активно участие в инициатива по даряване на кръв. Всеки, който желае да се включи в това благородно дело, може да заповяда в специално оборудвания фургон №5 – откъм Спешното отделение на болницата.

Даряването на кръв е лесен и безболезнен процес, който има огромно значение за онези, които се нуждаят от кръв и кръвни съставки. Всеки кръводарител е като герой, който дава възможност животът на друг човек да продължи.

Ето някои ключови аспекти на кръводаряването:

  • Спасява животи: Кръводаряването спасява човешки животи. Дарената кръв се използва за лечение на пациенти с тежки заболявания, при операции, болести на кръвта или инциденти.
  • Даряване на различни компоненти на кръвта: При даряването на кръв същата се разделя на отделните компоненти като червени кръвни клетки, плазма и тромбоцити. Това дава възможност лекуващите лекари да използват тези съставки, от които се нуждаят пациентите.
  • Безопасност: Процесът на кръводаряване е безопасен и се извършва в специализирани медицински заведения или мобилни кръвни екипи. Медицински специалисти се грижат за дарителите и се гарантира тяхната безопасност по време на процедурата.
  • Здравословни ползи за дарителите: Кръводаряването е полезно. То стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и увеличава защитните сили на организма.

Всички консумативи, използвани по време на кръводаряването са индивидуални  стерилни и са за еднократна употреба и не съществува никаква опасност от зараза по кръвен път.

Не пропускайте възможността да направите нещо добро и да помогнете на онези, които се нуждаят! Заповядайте на ул. Околовръстен път 127 на 5 април 2024 г от 8:30 ч. до 12:30 ч. и дарете кръв - вашият принос може да спаси човешки животи.  За желаещите от База 2 на бул. Цариградско шосе 66А ще има осигурен безплатен транспорт в двете посоки.