През месец ноември Аджибадем Сити Клиник отново ще насочи вниманието на всички към здравето на мъжете и важността от навременната профилактика.

Аджибадем Сити Клиник ще повтори миналогодишния успех, като събере в приятелски мач ПФК Левски и ПФК ЦСКА под наслов „Обединени в грижа за мъжкото здраве”. Рамо до рамо ще застанат представители от трите лечебни заведения - Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център и Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост, заедно с едни от най-популярните лица от отборите на Левски и ЦСКА, насърчавайки личната отговорност към здравето и грижата за него. Приятелският мач ще се проведе на 10 ноември при затворени врати, а срещата ще се предава на живо в социалните канали.

Даниел Боримиров, Валери Божинов и Стойко Сакалиев са само част от звездните футболисти, които ще се включат в кампанията посветена на мъжкото здраве.

За съжаление, мъжкото здраве все още е тема табу за много от представителите на силния пол. Въпреки информационните кампании и достъпните възможности за профилактика, преобладаващ проблем за мъжете остава колебанието да се посети кабинета на уролога.

Към днешна дата, лекарите споделят, че все още, голяма част от мъжете се притесняват да признаят в случаи на урологични смущения, което от своя страна възпира търсенето на навременна медицинска помощ. Препоръките на специалистите в областта са всички мъже над 50-годишна възраст да бъдат преглеждани поне веднъж годишно от уролог, а тези с фамилна обремененост да започнат с редовните прегледи от 45-годишна възраст. 

Обикновено на пациентите се препоръчва изследване на PSA (простат-специфичен антиген) и се провежда преглед, за да се изключи възможността за рак на простатната жлеза - най-честото злокачествено заболяване при мъжете, което е напълно лечимо, когато бъде открито в начален етап.

В практиката на лекарите е доказано, че профилактиката остава най-доброто лечение.

Информационната кампания ще продължи в рамките на целия месец ноември. Аджибадем Сити Клиник вярва, че насърчавайки пациентите да предприемат отговорна крачка към здравето си и навременната профилактика е единственият сигурен начин за дългосрочна превенция срещу тежки заболявания.

За повече информация и планиране на профилактичен преглед, обадете се на *5544 с опция Младост.