Отделението на електрофизиология и кардостимулация в Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център разполага с най-новата версия на системата за триизмерно картографиране и локализиране на сърдечни аритмии Carto Prime. Системата позволява триизмерно изобразяване на сърдечните структури, като по този начин се постига прецизна локализация на най-подходящите места за радиофреквентна аблация.

Апаратурата се прилага за диагностика и лечение на пълния спектър ритъмно-проводни нарушения - от предсърдно мъждене до животозастрашаващи камерни тахикардии.

Системата Carto PRIME дава възможност на електрофизиолозите да картографират сложни сърдечни аритмии с по-голяма точност и бързина, като по този начин се повишава ефективността на лечението на тези аритмии. Carto Prime има няколко технологични новости.

Какви са предимствата?

  • Добавена функционалност за по-прецизно изображение на критичната зона на една аритмия.
  • Опция за картографиране до 4 аритмии едновременно.
  • По-точна визуализация на анатомията на сърцето на пациента по време на аритмия.

 

Една от уникалните функции на системата Carto  Prime е бързото картографиране на анатомичните структури с висока резолюция на изображението. Има възможност и за допълнително детайлно изобразяване на конкретна област от сърцето. Именно тази функция помага на електрофизиолозите да преодолеят едно от големите предизвикателства при извършване на катетърна аблация на сърдечни аритмии – времето.