Нели Цветкова е на 73 г. от София. Постъпва по спешност в Клиниката по Кардиология към Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център с остра гръдна болка и с високо артериално налягане. Хоспитализирана е от кардиолога д-р Мария Доцева.

По повод установен анемичен синдром лекуващият лекар д-р Доцева консултира болната с гастроентеролога д-р Ани Чавушян. Нели е насочена за продължаване на лечението в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост, където гастроентеролозите откриват туморна формация на дебелото черво. Находката налага оперативно радикално лечение.

Няколко месеца по-късно пациентката е в отлично общо състояние, жизнерадостна и усмихната.

„В Сърдечно-съдов център попаднах преди всичко на хора! Срещнах се с доктори с призвание! Възхитена съм от тези толкова млади, а така компетентни лекари! Обиколила съм много лечебни заведения поради многото заболявания, които имам. Такова внимание и грижа като в тази болница – няма. Обслужването е на много високо ниво. Лекари с дългогодишен стаж не успяха да ме диагностицират и лекуват, така както д-р Мария Доцева. Още при приема откри, че имам аритмия предсърдно мъждене. Веднага ми назначи терапията с кръворазреждащи лекарства и нова терапия за високото кръвно. Във възторг съм от нея и от целия екип! А ако не беше д-р Чавушян, която ме прегледа обстойно, нямаше как да разбера, че имам сериозен проблем с дебелото черво. Тези лекари са прекрасни – д-р Доцева, д-р Чавушян, проф. Златарева, също и всички медицински сестри. Благодаря ви!“, сподели 73-годишната Нели Цветкова, която се радва на хубавото време и на идващата пролет.

Ако предсърдното мъждене и хипертонията не се лекуват и контролират навременно и ефективно, рискът пациентът да получи инфаркт или исхемичен инсулт е огромен. А ако туморната находка не се локализира и отстрани навременно, последствията за пациента биха били фатални.

.......................................................................................................................................................................................................................

Лекарите от Сърдечно-съдов център препоръчват на всички жени над 50 г. да правят веднъж годишно лабораторни тестове и профилактични прегледи при основните специалисти - кардиолог, ангиолог, гастроентерлог, акушер-гинеколог, пулмолог, невролог.

Разгледайте Пакет профилактика за жени над 50 години

Бъдете активни и се погрижете за здравето си преди да се появяват симптомите. Потенциален проблем, установен навреме, е напълно лечим.  

Информирайте се кои медицински прегледи и изследвания са подходящи за вас, научете за профилактичните пакети на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център на 02 903 85 90