За осми пореден път Българското дружество по ендоваскуларна терапия с почетен председател проф. Иво Петров, дмн организира Балкански Ендоваскуларен Конгрес. 

Кога: 

30 септември и 1 октомври 

Къде: 

Хотел Хилтън, София 

ВЕС е една от най-големите и значими образователни медицински конференции в региона с изключителен международен отзвук и значение. През последните години BEC се превърна в платформа на авангардно образователно съдържание за балканските страни, демонстрирайки най-новите постижения в съвременните ендоваскуларни интервенции и методики в областта на съдречно-съдовата медицина.  

Конгресът е предназначен за широк спектър от специалисти, занимаващи се със съдова и невроваскуларна патология - интервенционални кардиолози, ангиолози, интервенционални рентгенолози, невролози, неврохирурзи, специалисти по съдова медицина, сърдечни и съдови хирурзи, практикуващи медицински сестри и други здравни специалисти с интерес в областта на интервенционалната и съдовата медицина, всички потенциално заинтересовани от модерни и актуални продукти, медицински изделия и оборудване. 

На събитието тази година ще присъстват топ специалисти от повече от 20 държави, като сесиите ще бъдат представяни в рамките на два дни, в две от залите на хотела. Сред част от темите, които ще бъдат представяни и обсъждани са: 

Ендоваскуларно лечение на мозъчен инсулт (с подкрепата на WIST ) ; невроендовакуларни интервенции; каротидни интервенции; усложнения и съвети за справяне по време на ендовакуларни процедури; Ендоваскуларно лечение на остра и хронична белодробна емболия (PE и CTEPH); интервенции на клоновете на коремната аорта; венозна патология и интервенции. 

Събитието се провежда благодарение на отличното сътрудничество между Българското дружество за ендоваскуларна терапия, WIST и ISEVS. 

Вижте повече подробности по темата от част от водещите родни имена на събитието ТУК: