Нов мамограф в АСС Варна

Изследвания на млечна жлеза в Аджибадем Сити Клиник Варна се извършват на най-новия дигитален мамограф в Североизточна България.  Senographe Crystal Nova на General Electric е последно поколение мамограф, с ергономичен дизайн и насочен към удобството на пациентките. Изключителните изображения и различните нива на конраст позволяват да се изследват ефективно всякакъв тип гърди, включително и импланти.

Опитният екип от лекари и рентгенови лаборанти в клиниката провежда изследвания с цел уточняване на различни находки и ранна диагностика на рак на млечната жлеза. Мамографиите се провеждат с направления от Здравна каса, здравно-застрахователни фондове и платен прием и със записване на час на телефони 0700 33 900, 0892 20 20 80 или на регистратура в клиниката.

Новият мамограф предоставя изключителни изображения по най-бърз начин  – достатъчни са от 3 до 5 минути за цялостна диагностика. Апаратът разполага с последно поколение на дигитална мамографска технология - автоматизирани адаптивни протоколи на изследване, които пестят време и създават комфорт. Могат да се откриват находки с размер 2-3 мм.  

Автоматичното оптимизиране на параметрите избира подходящата доза въз основа на радиологичната плътност и дебелината на гърдата за изключително качество на изображението с ограничена доза за всички пациенти.

Senographe Crystal Nova с автоматизирани функции, интуитивен интерфейс и компактен. Притежава най-висок клас DQE детектор от първокласните мамографски системи на GE.
Мощната работна станция Seno Iris Lite се интегрира безпроблемно със системата Senographe Crystal Nova, за да помогне за оптимизиране на диагностичен процес от страна на лекаря.