Д-р Влаев, ортопед от АСС УМБАЛ Токуда

Ортопедът д-р Евгени Влаев ще преглежда на 2 февруари 2024 в Аджибадем Сити Клиник Варна, съобщи Moreto.net. Специалистът от Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда в София е доктор по медицина със значителна практика в оперативното лечение на крайници и гръбнак. Той прилага както отворена, така и миниинвазивна хирургия и артроскопски методи.

Прегледите във Варна се извършват в клиниката на ул. „Брегалница“ 1 и са със записване на час на тел. 0892 20 20 80 или *5544.

Д-р Влаев има опит в ортопедията от 1998 г. Защитава специалност през 2003 г. През 2010 г. защитава сертификат за артроскопски процедури. Занимава се с всички форми на травми и заболявания на опорно-двигателния апарат /крайници и гръбначен стълб/ при възрастни и деца. Това включва мекотъканни оперативни интервенции и метална остеосинтеза при травматични увреди и деформации, миниинвазивно/артроскопско лечение при увреди на колянна става.

Наскоро д-р Влаев проведе едномесечно обучение в специализиран център в САЩ за лечение на сколиоза от Scoliosis Research Society (SRS). Водещото световно дружество за изследване на гръбначния стълб обявява всяка година конкурс в глобален мащаб за един-единствен стипендиант в рамките на програмата „Robert B. Winter Global Outreach Fellowship“. Кандидатстват само високомотивирани гръбначни хирурзи от цял свят. Сред задължителните условия за кандидатите е да работят в болница, в която се извършват сложни гръбначни операции и където ще имат възможност да прилагат наученото по време на обучението.

Д-р Влаев спечели стипендия и проведе специализацията си в специализираната болница за деца Rady Children`s Hospital в Сан Диего, Калифорния, САЩ. Той практикува с водещия специалист проф. д-р Питър Нютон – началник на отделението по ортопедия и гръбначни деформации в болницата, клиничен професор по ортопедична хирургия в Калифорнийския университет в Сан Диего и президент на Scoliosis Research Society (SRS) през 2019 г.

Свързани отделения